Steampunk Götheborg

Var med och skapa steampunknoveller till stadsmuseet!

gbgstadsmuseum-image

För er som skriver (eller vill testa att skriva) så är Göteborgs Stadsmuseum intresserade av att inkludera steampunkberättelser i sin kommande utställning – läs info nedan:

Våren 2019 öppnar Göteborgs stadsmuseum en dräktutställning. Utställningen görs ur ett historiskt perspektiv och kretsar kring vad kläderna vi har på oss säger – om oss själva, om vår omvärld och om vår tid. Det mesta vi har insamlat kommer från högre ståndsmiljöer, vilket gör att arbetsgruppen på museet funderar mycket på klassfrågor. Vi letar efter en ny och annorlunda vinkel i utställningen och behöver er hjälp.

Vem och vad söker vi
Vi söker er som kan levandegöra vår dräktsamling genom fiktiva berättelser. Ni utgår från samlingen och skapar något eget, helt fritt. Det kan vara noveller, essäer, poesi eller den typ av text som ni känner er bekväma med. Det viktiga är att ni har en kreativ, fantasifull ingång i materialet.

Exakt hur materialet kommer användas vet vi inte ännu. Det kan leda till publicering på vår blogg, ni kan sprida det i egna medier eller så kanske det blir en del av utställningen. Det kan även resultera i vidare publicering.

De föremål vi tycker är intressanta till utställningen har vi samlat här:
http://samlingar.goteborgsstadsmuseum.se/…/REFERENC…/7192285
Vill ni veta mer om vår samling finns det möjlighet att få en guidad visning på plats i magasinen. I dräktsamlingen hittar ni kläder, hattar, skor och accessoarer från tidsepokerna 1600-tal till 1900-tal med tyngdpunkt runt slutet av 1800-talet. Förhoppningsvis får ni med er inspiration att skapa något eget efter besöket.

***

Vi har tills den 10 aug att komma med bidrag. Om ni vill skriva så skicka mail med era bidrag till steampunkgbg@gmail.com.

Delta i samtalet

   … eller skaffa konto

Info om cookies

Vid inloggning sparas ett antal s.k. cookies (kakor) på din dator. Kakorna krävs för att inloggningen ska fungera. Genom att logga in samtycker du till att dessa kakor sparas och används.

Mer info om kakorna hittar du här.