Då steampunk är en populär subgenre och ett populärt kulturellt fenomen så har det bildats många grupper som träffas för att visa sina kreationer och umgås i olika tillställningar. För att kunna hitta fler likasinnade har många startat hemsidor och grupper i sociala medier, som Facebook. För att driva en professionell hemsida med rätt information krävs det liksom för alla andra företag eller sociala grupper att man har rätt kunskap. Ett exempel på en bra hemsida är Yobetit, exempelvis spela snurr i Yobetit som har en väloptimerad webbplats med många besökare.

Grupper inom steampunk

På Facebook finns flera grupper inom steampunk, exempelvis ”Steampunk Teaparty Sweden”, ”Steampunk artists” och ”Steampunk Scandinavia”. För att träffa andra entusiaster i verkliga livet finns Steampunk Bar i Göteborg, som också öppnat en andra bar och restaurang med steampunktema vid namn ”Victorian Steampunk Lab”. Denna bar har ett labb som kan bokas i källaren och som erbjuder en särskild upplevelse för både små och stora grupper. Exempelvis jubileum, födelsedagskalas och företagsevent kan hållas här, i en science fiction-värld med andan hos författarna H.G. Wells och Jules Verne. Baren har också en världsmästare i drinkblandning samt andra bartenders som blandar drinkar. Baren har teman kring ångmaskiner, luftskepp, kugghjul och mässing vilket ger inspiration från 1800-talets science fiction.

Även konstnärer har bildat grupper för att framställa enastående verk inspirerade av steampunk. En sådan grupp är ”5-Ton Crane Crew”, som är en grupp konstnärer från Kalifornien i USA. De framställde ett trädhus av återvunnet material, som först ställdes ut på festivalen Burning Man i Nevadas öken. Där blev den ett skydd och en träningsplats för besökarna. Trädhuset är imponerande stort och väger åtta ton. När dess tid i Nevadaöknen var över flyttades det till ölbryggeriet Dogfish Head i Milton, Delaware. Insidan kan där endast besökas av anställda på bryggeriet, men övriga besökare kan beundra det från utsidan.