Steampunk Götheborg

Om föreningen

Steampunk Götheborg startade som ideell förening i januari 2014. Vi är en skara eldsjälar som organiserar olika event och hantverksträffar med steampunk-inriktning.

Vårt mål är att nå ut till dem som ännu inte upptäckt konceptet samt skapa en lokal gemenskap för dem som är intresserade.

Vi gör gärna saker ihop med andra föreningar och företag som jobbar mot liknande mål.

Men Facebookgruppen då?

Du kanske har hört talas om att det finns en grupp på Facebook som orsakar viss förvirring? Gruppen heter Steampunk i Göteborg och startades strax efter Steampunk-konventet i Alingsås 2013 för att hålla ihop de kontakter som skapats under konventet och hålla igång steampunk­intresset som bevisligen fanns i trakten. Föreningen Steampunk Götheborg bildades av några av medlemmarna i Facebookgruppen.

Sammanfattningsvis kan man säga att gruppen är ett diskussionsforum (eller ett häng) för de steampunkintresserade som finns i Göteborgsområdet, eller för den delen utanför; där snackas strunt, skryts om outfits, bjuds in till fika och spontana pysselkvällar och marknadsförs diverse evenemang. Föreningen bildades för att arrangera event och workshops, för att samordna de ångpunkare som finns i området och för att göra livet enklare för de steampunk­intresserade i och kring Göteborg som undviker Facebook. Det finns alltså ett stort överlapp, men gruppen och föreningen är inte riktigt samma sak.

Är du fortfarande förvirrad? Det är okej. Du kan alltid höra av dig till oss och fråga.

… eller skaffa konto

Mer info om kakorna hittar du här.