Steampunk Götheborg

Om steampunk

Steampunkare

Termen ”steampunk”, ångpunk i försvenskad version, myntades i litterära sammanhang 1987. Det är en form av retrofuturism där ångteknologi har huvudrollen. Gammaldags estetik, etikett och teknik blandas med nya idéer och fantasi – liknande det Jules Verne gjorde för över ett sekel sedan.

Outfit

Den viktorianska eran är den som flest steampunkare hämtar inspiration från. Därmed inte sagt att det måste vara den enda! Höga hattar, krinoliner, västar, korsetter och fickur är vanliga inslag. Eftersom tekniken spelar en viktig roll syns även ofta goggles, flygarattiraljer, kugghjulsbaserade uppfinningar och laserpistoler (nerfguns) som accessoarer.

Vissa bär kläderna dagligen, andra klär upp sig för event. Det finns även de som hittar på en egen steampunk-karaktär med passande titel (doktor/professor/madame …) och bygger upp dräkten efter den för att lättare få inspiration.

För oss handlar det om att ha kul ihop – vet du inte vad du ska ha på dig på våra event så fråga gärna om inspiration! Vi har hantverkskvällar med jämna mellanrum där vi hjälper varandra att skapa roliga kreationer, och alla är välkomna. Framför allt gäller också att vi välkomnar alla som är nyfikna på eller intresserade av steampunk, så även om du inte vill “klä ut dig” just nu får du gärna komma och se vad vi pysslar med (om ingen särskilt klädkod gäller för evenemanget du besöker, förstås).

   … eller skaffa konto

Info om cookies

Vid inloggning sparas ett antal s.k. cookies (kakor) på din dator. Kakorna krävs för att inloggningen ska fungera. Genom att logga in samtycker du till att dessa kakor sparas och används.

Mer info om kakorna hittar du här.