Steampunk Götheborg

Saker vi gör

Alla event som arrangeras av föreningen markerar vi i vår kalender. Ibland bjuder medlemmar (och andra vänner) också in till mer spontana fikamöten, häng eller pysselträffar; detta brukar meddelas i gruppen på Facebook. Vi jobbar dock på att även sådana evenemang ska finnas med någonstans på sajten längre fram – under tiden så kan du som arrangerar något som du vill att folk ska höra talas om gärna tipsa styrelsen om arrangemanget, så kan vi lägga in det.

Vi har också flera evenemang som återkommer mer eller mindre regelbundet; allmänna beskrivningar av dem ser du här.

Hantverkskvällar

Tid: 17:00–21:00, var fjärde måndag och var fjärde torsdag (ojämna veckor)
Plats: Samling vid Allhelgonakyrkans spårvagnshållplats

En alternativklubb i Göteborg har gett oss tillgång till sin verkstad. Vi har möjlighet att bygga accessoarer som hattar, bälten, korsetter eller vad ni nu kan komma på i skinn och läder. De har alla maskiner som behövs och vi kan antingen ta med egna material eller köpa deras till grossistpriser.

De som har hand om verkstaden har erfarenhet och hjälper oss gärna att utveckla fungerande projekt. De håller även café för oss och det finns ett stort rum med soffor att hänga i, så om man vill går det bra att dyka upp utan att ha några planerade projekt. Det finns även ett ICA bredvid samt mikro att tillgå om vi blir hungriga.

Praktiskt

  • Det kostar 30:- i dörren för alla, även om du bara vill hänga i caféet (det är värt det).
  • Eftersom klubben som startade verkstaden har fetish-inriktning är det 18-årsgräns på att vara i lokalerna. (Deras “lekrum” är avstängt under vår kväll – vi har bara verkstad och café.)
  • Vi möts kl 17.00 vid Allhelgonakyrkans spårvagnshållplats i Kortedala. Hinner du inte så fungerar det bra att komma senare – hör av dig till någon i styrelsen i förväg, så berättar vi vem du kan ringa eller sms:a när du kommer fram!

Ångbåtsfika

Tid: 12:00–17:00, någon lördag i månaden
Plats: Adolf Edelsvärds Gata / Ångbåtsbryggan vid Röda sten (Ångbåten Eduard Melin)

Det finns ett urmysigt café på en ångbåt som ligger förankrad vid Röda Sten. Båten heter Eduard Melin och fikat säljs av en trevlig man som troligen inte har den blekaste aning om vad steampunk är för något, men som verkar gilla oss ändå. Caféet är öppet 11-17, men vi brukar sitta där från ungefär 12 (ingen vits med att gå upp tidigare än man behöver!). Den närmaste spårvagnshållplatsen är Vagnhallen Majorna; därifrån är det bara några minuters promenad till båten. Kom med eller utan steampunkoutfit; alla är välkomna!

Ångbåten Eduard Melin på Cafékartan.se

Steampunk at the Mountain

Tid: ett par lördagar om året
Plats: Berg211, Artillerigatan 40, Göteborg

En riktigt stor och spektakulär fest i samarbete med killarna på Berg211 – missa den inte! Första festen var den 17 maj 2014, den andra sker den 10 januari 2015 och vi hoppas att det ska bli en tradition som återkommer ungefär en till två gånger per år.

Styrelsemöten

Tid: Oftast kvällar efter 18, någon gång i månaden
Plats: Göteborg, oftast Fröken Olssons café på Östra larmgatan

Våra styrelsemöten är öppna för alla föreningens medlemmar. Medlemmar får alltså sitta med och lyssna hur mycket de vill och komma med förslag (men bara styrelsemedlemmar har rösträtt). Om du vill hälsa på uppskattar styrelsen om du förvarnar, så att vi kan fixa tillräckligt mycket plats från början, men det är inget tvång. När-och-var för styrelsemöten annonseras i kalendern.

   … eller skaffa konto

Info om cookies

Vid inloggning sparas ett antal s.k. cookies (kakor) på din dator. Kakorna krävs för att inloggningen ska fungera. Genom att logga in samtycker du till att dessa kakor sparas och används.

Mer info om kakorna hittar du här.