Steampunk Götheborg

Saker vi gör

Alla event som arrangeras av föreningen markerar vi i vår kalender. Ibland bjuder medlemmar (och andra vänner) också in till mer spontana fikamöten, häng eller pysselträffar; detta brukar meddelas i gruppen på Facebook. Vi jobbar dock på att även sådana evenemang ska finnas med någonstans på sajten längre fram – under tiden så kan du som arrangerar något som du vill att folk ska höra talas om gärna tipsa styrelsen om arrangemanget, så kan vi lägga in det.

Vi har också flera evenemang som återkommer mer eller mindre regelbundet; allmänna beskrivningar av dem ser du här.

Ångbåtsfika

Tid: 12:00–16:00, vanligtvis första lördagen i månaden
Plats: Adolf Edelsvärds Gata / Ångbåtsbryggan vid Röda sten (Ångbåten Eduard Melin)
Det finns ett urmysigt café på en ångbåt som ligger förankrad vid Röda Sten. Båten heter Eduard Melin och fikat säljs av en trevlig man som troligen inte har den blekaste aning om vad steampunk är för något, men som verkar gilla oss ändå. Caféet är öppet 11-17, men vi brukar sitta där från ungefär 12 (ingen vits med att gå upp tidigare än man behöver!). Den närmaste spårvagnshållplatsen är Vagnhallen Majorna; därifrån är det bara några minuters promenad till båten. Kom med eller utan steampunkoutfit; alla är välkomna!
Ångbåten Eduard Melin på Cafékartan.se

Steampunkdagen

Ungefär en gång per år organiseras detta lite större evenemang i flera delar med samarbetspartners. Föreningen organiserar en välbesökt steampunkmässa under dagen. På kvällen är det fest inne i Berg 211 och dagen efter brukar Steampunkbaren anordna afternoon tea.

Studiecirklar

Tid: Varierar, finns i kalendern.
Vi lär oss något ihop. Pyssel, hantverk, bakning mm. Endast fantasin (och antalet cirkelledare) sätter gränserna. Medlemmar betalar endast materialkostnad, icke betalande medlemmar får vara med för en överkomlig summa/tillfälle beroende på vilken cirkel det är. Mer info finns under respektive event i kalendariet.

*   *   *

Vi letar cirkelledare – det enda du behöver är en idé om vad du vill lära dig ihop med andra, eller en kunskap du vill lära ut. Styrelsen hjälper dig att komma igång. Det krävs minst tre tillfällen, med minst tre deltagare över 13 år (inklusive cirkelledaren).

Styrelsemöten

Tid: Oftast kvällar efter 18, en gång i månaden
Plats: Oftast föreningens lokal i Spelets Hus, Djurgårdsgatan 40
Våra styrelsemöten är öppna för alla föreningens medlemmar. Medlemmar får alltså sitta med och lyssna hur mycket de vill och komma med förslag (men bara styrelsemedlemmar har rösträtt). Om du vill hälsa på uppskattar styrelsen om du förvarnar, så att vi se till att det finns tillräckligt mycket plats och kakor från början, men det är inget tvång. När-och-var för styrelsemöten annonseras i kalendern.

   … eller skaffa konto

Info om cookies

Vid inloggning sparas ett antal s.k. cookies (kakor) på din dator. Kakorna krävs för att inloggningen ska fungera. Genom att logga in samtycker du till att dessa kakor sparas och används.

Mer info om kakorna hittar du här.