Köp en griptång och ta bort avfall från naturen

Griptänger har flera olika användningsområden och kan vara till stor hjälp vid en lång rad olika tillfällen. Om du exempelvis har planer på att städa upp skräp i naturen som volontär är det nästintill ett måste att ha en högkvalitativ griptång med dig. Samtidigt kan griptänger vara en räddare i nöden för dem med funktionshinder som vill plocka upp saker som befinner sig lite längre bort. Vad fallet än må vara är det en sak som är säker: griptänger är sannerligen effektiva.

 

Vad används griptänger till?

 

Griptänger används bland annat flitigt av privatpersoner som vill städa upp löv, skräp och liknande från trädgården. När du håller i en griptång blir det inte bara skonsamt för ryggen då du slipper att böja dig ner, utan du behöver heller inte ta i skräpet med dina bara händer. Vid volontärarbete där skolor, parker och andra platser städas upp kommer du också alltid att få syn på flera griptänger som dras nytta av.

 

Även i hemmet kan dock en griptång bli ett perfekt hjälpmedel om du har ett funktionshinder eller anser att det är besvärligt att böja dig ner varje gång du vill plocka upp någonting. Med en griptång kan du lätt greppa tag i saker som har fallit på golvet eller som står högt uppe på en hylla – för att inte nämna hur effektiv den är när det kommer till att hjälpa vid klädespåtagning. Det är därför lätt att påstå av griptänger har en hel uppsjö av olika användningsområden.

 

Att ta beslutet kring längd på griptången

 

Du finner både positiva och negativa aspekter av långa och korta griptänger. Det är inte ovanligt att hitta modeller som sträcker sig från 60 cm till nästintill 90 cm, men vilken av de olika varianterna är då bäst att välja? I slutändan är det en smaksak och beror på vad du själv föredrar.

 

En kort griptång kommer som sagt inte att nå särskilt långt, men den stora fördelen är att den är enklare att hålla upp då den inte väger lika mycket. Med en längre griptång blir det tvärtom: du når längre, men det krävs mer kraft i armarna för att bära upp griptången. Då griptänger inte kostar särskilt mycket kan det vara gynnsamt att börja med en kortare modell och att sedan uppgradera till en längre griptång när du väl har vant dig.

 

Kika närmare på handtaget

 

Det finns inte enbart griptänger med ett sorts handtag, utan om du kikar på urvalet av griptänger märker du snart att olika modeller kommer med varierande handtag. Även här är det lite av en smaksak vad du föredrar, så bläddra gärna igenom de olika valmöjligheterna och se om det är någon som faller dig i smaken. Om du enbart är i behov av en griptång för att plocka upp lättviktiga löv i trädgården kan en billigare griptång räcka, men om du ska dra nytta av den i hemmet för att plocka upp aningen tyngre objekt bör du inte ha en för tajt budget.