Sommarvård för husdjur: Tips och råd från Pawpalace

Sommarvärmen är här och medan vi alla ser fram emot soliga dagar och värme, kan våra husdjur ha en annan upplevelse. Många husdjur är känsliga för höga temperaturer, och som husdjursägare är det vår uppgift att se till att de är säkra och bekväma. I detta blogginlägg från Pawpalace delar vi några tips för att hjälpa ditt husdjur att hantera sommarvärmen.

Håll ditt husdjur hydrerat

Hydration är extremt viktigt under sommarmånaderna. Se till att ditt husdjur alltid har tillgång till färskt, rent vatten. Om du ska vara utomhus en längre tid, överväg att ta med en bärbar vattenskål.

Skydda mot solen

Liksom människor kan husdjur drabbas av solbränna, särskilt de med kort eller ljust hår. Använd ett husdjurssäkert solskyddsmedel på utsatta områden och försök att hålla ditt husdjur i skuggan när solen är som starkast.

Ta hand om tassarna

Heta trottoarer och gator kan vara mycket obehagliga för din hunds tassar. Om du kan, försök att gå din hund tidigt på morgonen eller senare på kvällen när marken har svalnat.

Se upp för värmeutmattning

Värmeutmattning är en seriös risk för husdjur under sommaren. Känna till tecknen, som inkluderar tung andning, överdriven dregling, trötthet och ibland till och med kräkningar. Om du tror att ditt husdjur kan lida av värmeutmattning, kontakta en veterinär omedelbart.

Håll dem underhållna inomhus

Om det är för varmt för att vara ute, se till att ditt husdjur har något att göra inomhus. Investera i några nya leksaker eller ta tid att leka med dem och hålla dem aktiva.

Sommar kan vara en underbar tid för både dig och ditt husdjur om du tar rätt försiktighetsåtgärder. Pawpalace har alla produkter du behöver för att hålla ditt husdjur säkert och bekvämt i sommarvärmen, från bärbara vattenskålar till solskyddsmedel för husdjur. Titta in idag för att säkerställa att du är redo för de kommande varma månaderna.

Och glöm inte, om du någonsin är osäker på din husdjurs hälsa, kontakta alltid en veterinär.