Grå kalkfärg

Kalkfärg i någon grå nyans är ett snyggt val! De grå kulörerna är lätta att kombinera med andra kulörer och material utan att helhetsintrycket går förlorat. Grå kulörer i kalkfärg finns i en mängd olika nyanser – från de mycket känsliga ljusgrå nyanserna till de mörka, exklusiva, kolgrå nyanserna. Grå kalkfärg kan också innehålla gröna, gula eller blå undertoner som gör kulören antingen varm eller kall att titta på. Grå kalkfärg finns i en uppsjö av olika nyanser, med varma och kalla undertoner, både som kraftfulla starka kulörer eller som en något omättad grå väggfärg. När du väljer grå kalkfärg, var särskilt uppmärksam på de övriga elementen, möblerna och materialen i rummet. Om du har grå möbler i en varm ton kommer dessa att se smutsiga ut bredvid en kall, grå vägg.

På den här sidan har vi samlat alla våra gråa färger av kalkfärg, så titta runt och låt dig inspireras!

Kalkfärg i grå kulörer

När man talar om grå färg, eller rättare sagt grå kulör, delar man in den i tre kategorier: neutrala gråa, varma gråa och guldgråa. För tillfället är det de guldgråa nyanserna, som innehåller gula toner, som är de mest populära. De grå kulörerna som kallas för greige, är en fin blandning mellan grått och brunt. De innehåller en stor mängd rött och svart och uppfattas som svalare än till exempel gråbeige. Slutligen har vi också de blåaktiga och grönaktiga nyanserna av grått – dessa kommer också att upplevas som svala och mer kalla kulörer.

Grå kalkfärg kan appliceras i varje hem, oavsett vad din personliga inredningsstil är. Grå är i grunden en neutral kulör, men du kan också hitta olika variationer till exempel alternativ med känsliga ”kulör”-undertoner i dem. En grågrön nyans på kalkfärg skapar till exempel ett otroligt vackert spel där de gröna undertonerna kommer att framträda beroende på vilken appliceringsteknik du använder. En av dagens stora trender är att måla med en grålila kulör – de lugna blå och röda undertonerna ger en elegant och feminin touch som passar perfekt in i den minimalistiska inredningstrenden.

Kalkfärg i en mellangrå kulör, skapar en mjuk och lätt texturerad vägg och resultatet blir något som påminner om betong. Den enda skillnaden är att en vägg målad med grå kalkfärg känns mjuk vid beröring och din interiör mjuknar jämfört med vanligt kitt eller betong.

Sofistikering, lyx och glamour! Grått är en blandning mellan vitt och svart och är därmed en neutral kulör. Tillsammans med vitt och svart placeras grått i kategorin “icke-färger”, det vill säga det är mer en nyans än en ”färg” i sig. Många kan tycka att gråskalan är tråkig och intetsägande. Vädret ute kan vara grått, trist och molnigt… då är det inte så konstigt egentligen att många associerar grått med tristess och depression. Men det här är naturligtvis en smaksak. I rätt sammanhang och i kombination med rätt material, kan grått skapa en atmosfär som sträcker sig från industriellt (om det kombineras med metall, betong eller andra industriella material) till en varm och mysig känsla om du kombinerar till exempel en varmare grå eller greige med mjukare element, textilier och kulörer.

Mörkgrå kalkfärg

Kalkfärg i mörkgråa toner skapar ett elegant och exklusivt utseende. Om du målar med mörkgrå kalkfärg kommer du upptäcka att effekten från kalkfärgen blir tydligare och du kan skapa ett vackert och intressant spel på väggen. Se till exempel den vackra kolgrå Lys Ibenholt.

Ljusgrå kalkfärg

Ljusgrå kalkfärg skapar en subtil och raffinerad effekt – råare än en vägg målad med grå väggfärg, men mindre industriell än en rå betongvägg. Grå kalkfärg skapar en vacker sammetslen vägg som du vill röra och känna på.